(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Mazkur maqolada o'zbek tilidagi so'z birikmalari va ularning gapga aylanish jarayoni haqida so'z yuritiladi. So'z birikmasi va gapning grammatik tuzilishi, ularning o'zaro aloqasi, hamda sintaktik va semantik jihatlari tahlil qilinadi. Maqola o'zbek tilidagi so'z birikmalarining grammatikasi va sintaksisiga qiziqqan barcha tilshunoslar uchun foydali bo'ladi.