(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Фан-техника тараққиёти даврида ҳар бир касб эгаси нафақат ўзсоҳасидаги касбий билимларни пухта эгаллаш ва катта тажриба орттириш,балки жамият ҳаётидаги воқеалар, инсонларнинг аҳлоқи, дунёқараши,маънавияти, тафаккури, ҳаёт тарзи тўғрисида ҳам ахборотларга вабилимларга эга бўлиши керак. Бундай билимларни ўрта мактабда,колледжда, лицейда ва олий ўкув юртларида гуманитар ва социал-иқтисодийфанларни ўкитиш ҳисобига эгаллашга ҳаракат қилинмоқда