(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ўзбекистон ўз мустақиллигига эришган санадан эътиборан, дунёсахнада янги давлат қарор топган бўлса, конституцияни қабул қилинишибилан мустақилликнинг ҳуқуқий тамал тоши ўрнатилган. У давлаттузилишини, ҳокимият ва бошқарув органлари тизимини, уларнинг ваколатиҳамда шакллантириш тартиби , сайлов тизими, суд тизими фуқароларнингҳуқуқ ва эркинликлари, жамият ва шахснинг, давлат ва жамиятнингўртасидаги ўзаро муносабатларини белгилаб беради.