(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Tarjimashunoslik sohasida jumlalar yoki matnlarni tarjima maqsadida kichikroq birliklarga bo‘lish jarayonini nazarda tutuvchi “parsyellyasiya” atamasi katta o‘rin egalladi. Ushbu paragrafda tarjima kontekstida uning kelib chiqishi va evolyusiyasini kuzatib, "parsellyasiya" atamasining tarixini o‘rganishga qaratilgan. Uning tarixiy taraqqiyotini o‘rganar ekanmiz, tushunchaning ahamiyati va tarjima sohasida qo‘llanilishini chuqurroq anglashimiz mumkin.