(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu maqola Ibn Sinoning hayoti va tibbiyotda erishgan yutuqlari , tibbiyot sohasida yozilgan asarlari , ko'plab sohalardagi izlanishlari hamda tushunchalari ruhshunoslik va ilmiy metodologiyadagi innotsiyalari ,ilmiy merosining hozirgi kundagi ahamiyati, "Metafizika" va "Ilmiy tafakkur" kabi asarlaridagi asosiy falsafiy g'oyalari va ruh va jismning o'zaro aloqasi ,inson bilmining kelib chiqishi haqidagi fikr va mulohazalar keng tarzda yoritilgan