(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Аннотация: Ушбу мақолада Бухоро вилоятининг қадимдан суғориладиган ўтлоқи аллювиал, механик таркибига кўра оғир қумоқ, кучли шўрланган тупроқлар шароитида ғўзани анъанавий, томчилатиб ва тупроқ ичидан суғориш усулларида суғорилганда тупроқ сув ўтказувчанлигига таъсири жами 6 соатда 600,1-647,1 м3/га ни ёки 0,167-0,180 мм/мин ни ташкил қилганлиги тўғрисида мақолада келтирилган.