(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Jinoyatchilik jamiyatni rivojlanishiga salbiy ta'sir ko‘rsatib, insonlarning hayot sifatini yomonlashtiradi. Ushbu tadqiqotda tuman va shahar jinoyatchiligi tahlil qilinadi, uning asosiy sabablarini aniqlash, mavjud oldini olish choralari va kelajakdagi istiqbollari baholanadi. Tadqiqotning asosiy maqsadi, jinoyatchilikni kamaytirish uchun zarur bo‘lgan profilaktika strategiyalarini ishlab chiqishdir. Shuningdek, jinoyatchilikka qarshi kurashishda mavjud yuridik va ijtimoiy siyosatlarning samaradorligi o‘rganiladi.