(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Ushbu tezisda o‘quvchilarning ijodiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish jarayonida og‘zaki metodlarning ahamiyati tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida ijodiy fikrlashni shakllantirishning samarali usullari qidirilayotgan bo‘lsa-da, og‘zaki metodlar bu borada o‘zining beqiyos o‘rnini egallaydi. O‘quvchilarning ijodiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishda og‘zaki metodlar muhim ahamiyatga ega. Ushbu metodlar nafaqat bilimlarni yetkazish, balki o‘quvchilarning mustaqil va kreativ fikrlashini rag‘batlantirishga xizmat qiladi. Tezis natijalari ta’lim jarayonida og‘zaki metodlarni keng qo‘llash orqali ijodiy fikrlash qobiliyatini samarali rivojlantirish mumkinligini ko‘rsatadi.