(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Tezis sog‘liqni saqlash sohasida davlat-xususiy sheriklik (DXSH)ning roli va ahamiyatini yoritadi. DXSH modeli sog‘liqni saqlash infratuzilmasini rivojlantirish, tibbiy xizmatlar sifatini oshirish, hamda davlat va xususiy sektor o‘rtasidagi resurslarni samarali taqsimlashga yordam beradi. Xususiy investitsiyalarni jalb qilish orqali innovatsiyalarni kiritish, texnologik yangiliklar joriy etish, va tibbiy xizmatlarning barqarorligini ta’minlash imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. The thesis highlights the role and importance of Public-Private Partnership in healthcare (PPP). The PPP model helps to develop health infrastructure, improve the quality of medical services, and effectively allocate resources between the public and private sectors. By attracting private investment, the possibilities of introducing innovation, introducing technological innovations, and ensuring the sustainability of medical services are considered.