(untitled) (Yangi O’zbekiston taraqqiyotida tadqiqotlarni o’rni va rivojlanish omillari, 2024)
Byudjet tashkilotlarida hisob siyosati moliyaviy hisobotlarni tayyorlash va moliyaviy faoliyatni boshqarish jarayonida muhim ahamiyatga ega. Ushbu siyosat tashkilotning moliyaviy resurslarini qanday boshqarishi, xarajatlarni qanday nazorat qilishi va moliyaviy ma'lumotlarni qanday taqdim etishi haqida yo‘riqnomalar beradi. Hisob siyosati, shuningdek, tashkilotning ichki nazorat tizimini mustahkamlash, shaffoflikni oshirish va hisobdorlikni ta'minlashda muhim rol o‘ynaydi.Ushbu maqolada byudjet tashkilotlarida hisob siyosatining ahamiyatini va uni takomillashtirish haqida ma'lumotlar berilgan.