O‘smirlarning ijtimoiylashuvida ijtimoiy agentlarining roli (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Odam jamiyatsiz ijtimoiylasha olmaydi. Inson shaxs sifatida ulg‘ayar ekan uning hayotida turli insonlar bilan muloqot qiladi. Ulardan jamiyat, olam haqidagi tushuncha, fikrlarni o‘zlashtiradi, taqlid qiladi o‘rgangan qoidalariga amal qiladi yoki unga qarshi chiqib yangi qoidalar yaratadi. Inson ijtimoiylashuv jarayonida o‘smirlik davri katta ahamiyatga ega. O‘smirlik davrida o‘smir hayotiga ta’sir qiluvchi ijtimoiy agentlar oila, maktab, tengdoshlar, virtual olam vositalari kabi omillar mavjud.