QADIMIY BINO VA INSHOATLARNING 3D MODELINI YARATISHDA QO’LLANILADIGAN ZAMONAVIY TENOLOGIYALAR PROGRAMMLARNING AHAMIYATI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqola Qadimiy binolarning umurboqiyligini oshirishga qaratilgan bo’lib, bino asl holatini yo’qotgan holada unining virtual ko’rinishi orqali binoning holatini tiklashga qaratilgan.Данная статья направлена на повышение долговечности древних зданий и на восстановление состояния здания с помощью виртуального вида здания в случае его утраты первоначального состояния.This article aims to increase the durability of ancient buildings and restore the condition of the building through its virtual appearance, even if the building has lost its original state.