PAREMALARDA GASTRONOMIK BIRLIKLARNING O‘RGANILISHI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada gastronomiyaga oid leksik birliklarning o‘zbek xalq maqollarida aks etishi va ularning tahliliga oid bo‘lgan qarashlar aks etgan. Oziq-ovqat nomlariga asoslangan o‘zbek xalq maqollari o‘rganilgan.This article reflects views on the reflection of gastronomy lexical units in Uzbek proverbs and their analysis. Uzbek proverbs based on food names were studied.В данной статье отражены взгляды на отражение гастpономических лексических единиц в узбекских народных пословицах и их анализ. Изучены узбекские народные пословицы, основанные на названиях продуктов питания.