ИСЛОМ ҲУҚУҚИДА ТАЪЗИР: ЖИНОЯТЛАР ВА ЖАЗО ТУРЛАРИ (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada ta'zir turidagi jinoiyatlar va ularning shariat nuqtai nazaridan tahlili keltiriladi. Ta'zir atamasi arab tilidan kelib chiqib, "odob berish" yoki "jazo berish" ma'nolarini anglatadi. Maqola davomida ta'zirning lug'aviy va istilohiy ma'nolari, shuningdek, Qur'on va hadislardagi misollar bilan birga, ta'zir jazolarining turli xil ko'rinishlari va ular bo'yicha islomiy olimlarning fikrlari tahlil qilinadi. Ta'zir jazosi, shuningdek, shaxsiy huquqlar va jinoiy javobgarlik jihatidan ham ko'rib chiqiladi.