ARAB TILSHUNOSLIGIDA TAOM NOMLARINING O‘RGANILISHI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek tilshunosligida taom nomlari ayrim xududlar misolida maxsus tadqiq etilgan. Jumladan, o‘zbek tilshunosligida M.Xudayarovaning “O‘zbek tilidagi taom nomlarining lingvistik tahlili (Qoraqalpog‘iston hududi materiallari asosida) mavzuidagi tadqiqotida qoraqalpoq tilidagi taom nomlari keltirilib, leksik semantik, struktur va derivasion xususiyatlari yoritilgan. O‘zbek tilidagi taom nomlarining lingvistik xususiyatlari ayrim maqolalarda ham yoritilgan