XORIJIY TILLARNI O‘RGANISHDA LEKSIK KOMPETENSIYANI RIVOJLANTIRISH USULLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Mazkur maqolada xorijiy tillarni o‘qitishda leksik kompetensiyaning ahamiyatini o‘rganamiz va uni rivojlantirishning turli usullari tahlil qilindi. Xorijiy til amaliy mashg’ulotlarida leksik kompetensiya yoki so‘zlarni samarali tushunish va ulardan foydalanish qobiliyati til o‘rganishning asosiy jihati hisoblanadi. Bu muloqotda hal qiluvchi rol o‘ynaydi, bu odamlarga o‘z fikrlari, g‘oyalari va his-tuyg‘ularini aniq ifoda etish imkonini beradi. Leksik kompetensiyani rivojlantirish ko‘p qirrali jarayon bo‘lib, diqqat va izchil amaliyotni talab qiladi.