MALAKALI VOLEYBOLCHILARNI TEXNIK-TAKTIK HARAKATLARINI TAKOMILLASHTIRISHNING SAMARALI USULLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
ushbu maqolada malakali voleybolchilarni texnik-taktik harakatlarini takomillashtirishning samarali usullari o‘rganilgan. Mashg'ulot jarayonida texnik va taktik elementlarni rivojlantirishning innovatsion texnologiyalar va zamonaviy yondashuvlar yordamida amalga oshirilishi tahlil qilingan. Shuningdek, video tahlil va statistik ma’lumotlardan foydalangan holda mashg'ulot natijalari baholangan. Tadqiqot natijalari texnik-taktik harakatlarni rivojlantirishda samarali usullarni qo‘llashning yuqori natijalarga olib kelishini ko‘rsatdi. Ushbu maqolada keltirilgan tavsiyalar kelgusidagi mashg'ulotlarni yanada samarali tashkil etishga yordam beradi.this article explores effective methods for improving the technical-tactical movements of skilled volleyball players. The focus is on developing technical and tactical elements through the use of innovative technologies and modern approaches during training sessions. Additionally, video analysis and statistical data were used to evaluate the training outcomes. The research results demonstrate that applying effective methods for enhancing technical-tactical movements leads to significant improvements. The recommendations provided in this article can help organize future training sessions more effectively.