Bojxonachilarning kompetentsiyalarini rivojlantirishning nazariyasi (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Bojxona xodimlarining axloqiy va huquqiy egallashlari zarurati. Qobiliyat kasbiy faoliyatning tashqi va ichki sharoitlari bilan belgilanadi. Zamonaviy ta’lim sharoitida axloqiylikni samarali shakllantirish yo‘llarini izlash va bojxona bo‘yicha bo‘lajak mutaxassislarning huquqiy vakolatlari qo‘shimcha e’tiborni talab qiladi va empirik tadqiqotlarga asoslangan tadqiqot. Необходимость морального и правового приобретения таможенников. Способности определяются внешними и внутренними условиями профессиональной деятельности. Поиск путей эффективного формирования этики в современных образовательных условиях и правовых полномочий будущих специалистов-таможенников требует дополнительного внимания и исследований, основанных на эмпирических исследованиях. The need for moral and legal acquisition of customs officers. Abilities are determined by external and internal conditions of professional activity. Finding ways to effectively form ethics in modern educational conditions and the legal powers of future customs specialists requires additional attention and research based on empirical research.