BADIIY FAOLIYAT KONTEKSTIDA SHE’RIY TARJIMA (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Maqolada badiiy va she’riy tarjimalarning o‘ziga xos xususiyatlari ko‘rib chiqilib, she’riy tarjimaning qiyinchiliklari haqida batafsil to‘xtalib o‘tilgan. Dastlabki amallar sifatida qaraladigan asl til birliklarining xususiyatiga ko‘ra tarjima transformatsiyalari leksik va grammatik transformatsiyalarga bo‘linadi.