Xalqaro ikki yoqlama soliqqa tortishni bartaraf etishning asosiy jihatlari (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Bir nechta mamlakatlarda faoliyat yuritayotgan tashkilotlar bir vaqtning o‘zida bir nechta mamlakatlarda bir ob’ektga ikki tomonlama soliq solish muammosiga duch kelmoqdalar, bu esa turli mamlakatlarda biznes yuritishning iqtisodiy maqsadlariga nomuvofiq ekanligidan daololat beradi. Savdo aylanmasini murakkablashtirishi va natijada biznesning rivojlanishiga to'sqinlik qilishi ham mumkin. Organizations operating in several countries face the problem of double taxation of the same object in several countries at the same time, which indicates that it is incompatible with the economic goals of doing business in different countries. It can also complicate the turnover and, as a result, hinder the development of the business. Организации, работающие в нескольких странах, сталкиваются с проблемой двойного налогообложения одного и того же объекта в нескольких странах одновременно, что свидетельствует о несовместимости с экономическими целями ведения бизнеса в разных странах. Это также может усложнить товарооборот и, как следствие, затруднить развитие бизнеса.