BOLALAR FOLKLORIDA TAQLIDIY SO‘ZLARNING ROLI: O‘ZBEK VA INGLIZ QIZIQMACHOQ JANRINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz bolalar folklorida qiziqmachoq janri va unda taqlidiy so‘zlarning roli tahlil qilinadi. Qiziqmachoq janri bolalar uchun nafaqat o‘yin va zavq, balki ularning nutqiy, emotsional va ijtimoiy rivojlanishiga hissa qo‘shadigan muhim vosita hisoblanadi. O‘zbek va ingliz folklorida taqlidiy so‘zlar bolalarning dunyoqarashi, tabiat bilan bog‘liqligi va atrof-muhitga nisbatan munosabatlarini shakllantiradi. Ushbu maqola o‘zbek va ingliz qiziqmachoq janrlarida taqlidiy so‘zlarning pedagogik ahamiyati va bolalar ruhiyatiga ta’sirini keng tahlil qiladi.