Sarlavhada kinoya va kesatiqning ishlatilishi (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Sarlavhada kinoya va kesatiqning ishlatilishi o‘quvchida keskin munosabat uyg‘otadi. Matnning asosiy g‘oyasi aniqroq bo‘lib, o‘quvchini chuqur o‘ylashga undaydi. Ijtimoiy yoki siyosiy masalalarni muhokama qiluvchi matnlarda kinoya va kesatiq, ayniqsa, samarali vositalar hisoblanadi. Bunday matnlar sarlavhalar orqali o‘ziga xos tanqidiy fikrlarni ifodalashi mumkin.