QARSHI BOSH KANALI SUV OLIB KELISH SOHASINING HOZIRGI HOLATI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada Qarshi magistral kanalidan hozirgi kunda suv olish holati, Amudaryo o’zining loyqalanganligi, QMK 1-nasosga suv olish kanalidagi zemsnaryadlarning ish holati, suv olib kelish kanalining suv o’tkazuvchanlik qobiliyati pasayishi natijasida oqim tezligi oshishi haqida ma’lumotlar keltirib o‘tilgan. В данной статье приведены сведения о современном состоянии водозабора из Каршинского магистрального канала, заиливании Амударьи, рабочем состоянии земляных сооружений в водозаборном канале к насосу КМК-1, увеличении дебита. из-за снижения водопропускной способности канала подачи воды.In this article, information is given about the current state of water intake from the Karshi main channel, the silting of the Amudarya, the working condition of the earthworks in the water intake channel to the KMK-1 pump, and the increase in flow rate due to the decrease in the water carrying capacity of the water delivery channel.