MOLIYAVIY HISOBOTNING XALQARO STANDARTLARI ASOSIDA HISOB SIYOSATINI TUZISHNING TASHKILIY-IQTISODIY JIHATLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Moliya hisobotlari tashkilotlarning moliyaviy holatini to‘g‘ri va aniq aks ettirishga xizmat qiladi. Moliyaviy hisobotning xalqaro standartlari (IFRS) va Buxgalteriya hisobining milliy standartlari (BHMS) bu jarayonda asosiy rol o‘ynaydi. Moliyaviy hisobotning xalqaro standartlarining moliyaviy ma'lumotlarni taqdim etishda xalqaro darajada qabul qilingan me'yorlarni belgilaydi, bu esa kompaniyalar o‘rtasidagi solishtirish imkoniyatini yaratadi va moliya bozorlarida ishonchni oshiradi. Hisob siyosati — bu tashkilotning moliyaviy hisobotlarni tuzish va taqdim etish tartibini belgilovchi me'yorlar va amaliyotlar to‘plamidir.