TA’LIM TIZIMIDA TA’LIM-TARBIYA BERISHNING METODOLOGIK ASOSLARI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
O‘zbekiston Respublikasi ta’lim tizimida amalga oshirilayotgan islohotlarning bosh maqsadlaridan biri yuqori va sifatli kasbiy kompetentlikka ega mutaxassislarni tayyorlashdir. Shu bois sо‘nggi yillarda uzluksiz ta’lim tizimining barcha bosqichlarida pedagog kadrlarni kasbiy kompetentlik sifatlariga egaligini aniqlash va baholashga e’tibor qaratilib, bu yо‘lda amaliy harakatlar olib borilmoqda.