Ўзбек тилида жинсни ифодалашда валентликнинг ўрни (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
“Дунёда жинс у ёки бу тарзда лисоний ифода этилмаган биронта тил мавжуд эмас... Тилда маълум бир номинал классификациянинг мавжудлиги ёки унинг мавжуд эмаслиги ушбу тилнинг тирик мавжудодлар жинсини ифодалаш имкониятига асло таъсир кўрсатмайди ва турк, мўғил ва бршқа қатор тиллар каби хеч қандай номинал классификацияга эга бўлмаган тиллар жинсни фарқлашда икки ёки уч жинсли тиллардан сира қолишмайди”(1). Бундан хулоса чиқадики, биологик жинс дунёнинг барча тилларида ифода этилади. Фақат уларнинг ифодаланиш усулларида ҳамда ушбу усулларнинг у ёки бу тилда қай даражада акс этишида фарқланишлар мавжуд, холос.