XITOY VA VETNAM DAVLARLARI O’RTASIDAGI MUNOSOBATLAR TARIXI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
“Vyetnam-Xitoy munosabatlari” mavzusi 1991-yilda ikki davlat oʻrtasidagi munosabatlarning rasmiy normallashuvi bo’lib o’tdi. Oʻshandan beri Vetnam-Xitoy munosabatlarining koʻplab yoʻnalishlari boʻyicha tadqiqotlar olib borilmoqda. Mavzu Vetnam ichida ham, tashqarisida ham keng va chuqur o'rganilgan. Ushbu maqola Vetnam maqolalari, kitoblari va hujjatlarida Vetnam-Xitoy munosabatlariga oid tadqiqotlarning foni va hozirgi holatini o'rganadi. Maqsad - so'nggi mavzular va Vetnam va Xtioy davlatlari o’rtasidagi munosobatlarini chuqurroq ochib berishdir. Tadqiqotda munosobatlar tarixi ikki davlat o’rtasidagi migratsiya jarayoni bundan tashqari oldingi davrlardagi iqtisodiy va siyosiy munosobatlar asosiy masala sifatida yoritib berilgan