Sovetlar davrida Mir Arab madrasasida ta’lim dasturi qanday bo‘lgan? (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Maqolada sovetlar davrida diniy kadrlarga ehtiyoj tufayli Mir Arab madrasasining Buxoroda tashkil etilishi va bu ishda Moskvaning talablari doirasida sovet siyosatiga mos ta’lim dasturining yaratilishi hamda shunday og’ir vaziyatda Diniy Nazoratning harakatlari bilan eng munosib, ilmli kadrlarni Buxorodagi madrasag jalb qilinishi haqida manbalar va arxiv ma’lumotlari asosida fikrlar yuritiladi.