ТУРИЗМ ИҚТИСОДИЁТНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ОМИЛИ СИФАТИДА: ЗАМОНАВИЙ ТЕНДЕНСИЯЛАР ВА ИСТИҚБОЛЛАР (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Мақолада бугунги кунда туризмнинг жаҳон бозоридаги роли ҳамда иқтисодий ривожланишнинг драйвери сифатидаги аҳамиятини унинг турли соҳаларга кўп қиррали таъсири баён қилинган. Шунингдек, жаҳонда ҳамда Ўзбекистонда туризмнинг асосий кўрсаткичлари бўйича статистик маълумотлар таҳлили кўриб чиқилган. Хулоса ўрнида Ўзбекистонда туризмни ривожлантириш учун хорижий тажрибага асосланган стратегиялар кўриб чиқилган ҳамда туризм инфратуризлмаси билан боғлиқ муаммолар бўйича таклифлар келтирилган.