MILLATLARARO TOTUVLIKDA MADANIYATNING ROLI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Mazkur maqolada millatlararo totuvlikni ta’minlashda madaniyatning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Madaniyat insonlarning urf-odatlari, qadriyatlari, til va san’at orqali bir-birlarini tushunishlari va hurmat qilishlarida muhim omil bo‘lib xizmat qiladi. Maqolada tarixiy misollar va zamonaviy tajribalar asosida madaniyatlararo muloqot va madaniy diplomatiyaning millatlararo totuvlikni saqlashga bo‘lgan ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, madaniy xilma-xillikning jamiyatdagi ijtimoiy barqarorlik va tinchlikka qanday hissa qo‘shishi haqida batafsil tahlil qilinadi. Millatlararo totuvlikni mustahkamlashda madaniyatni boyitish va qadrlashning zaruriyati asosiy e’tiborda turadi.This article analyzes the role and importance of culture in ensuring interethnic harmony. Culture plays a significant role in helping people understand and respect each other through customs, values, language, and art. The article examines the impact of intercultural communication and cultural diplomacy on maintaining interethnic harmony through historical examples and contemporary experiences. Additionally, the contribution of cultural diversity to social stability and peace within societies is thoroughly discussed. The necessity of valuing and enriching culture in strengthening interethnic harmony is highlighted as a key focus.