The scientific and practical importance and results of the national project of green space in the territory of Uzbekistan (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
O'zbekiston Respublikasi ekologik muammolarni hal etish va yashil makonlarni yaratish maqsadida "Yashil makon" umummilliy loyihasini amalga oshirishga kirishdi. Ushbu loyiha, asosan, mamlakatning iqlim o'zgarishlariga qarshi kurashish, tabiiy resurslarni muhofaza qilish va aholi salomatligini yaxshilashga qaratilgan. Ushbu maqolada "Yashil makon" loyihasining ilmiy-amaliy ahamiyati va natijalari tahlil qilinadi.В целях решения экологических проблем и создания зеленых насаждений в Республике Узбекистан началась реализация национального проекта «Зеленое пространство». Этот проект в основном направлен на борьбу с изменением климата в стране, защиту природных ресурсов и улучшение здоровья населения. В данной статье анализируется научная и практическая значимость и результаты проекта «Зеленое пространство».The Republic of Uzbekistan started implementing the national project "Green Space" in order to solve environmental problems and create green spaces. This project is mainly aimed at combating climate change in the country, protecting natural resources and improving public health. This article analyzes the scientific and practical significance and results of the "Green Space" project.