Kartoshkaning shifobaxsh xususiyatlari (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Kartoshka dunyo dexqonchiligida maydoni boʻyicha bug‘doy, sholi, makkajoʻxoridan keyingi oʻrinda, ahamiyati jihatdan esa ikkinchi oʻrinda turadi. Kartoshka hosilini yetishtirish qishloq xoʻjaliginining muhim tarmoqlaridan biri hisoblanadi. Kartoshka xalqimizning yil davomida sevib iste’mol qiladigan asosiy oziq-ovqati bo‘lib, uning tuganagi tarkibida inson organizmi uchun zarur bo‘lgan oziq moddalar – kraxmal, oqsil, shakar, kletchatka, turli vitaminlar, mineral elementlar mavjud. Kartoshkadan 500 dan ziyod taomlar tayyorlanadi va u ikkinchi non hisoblanadi.Картофель стоит на втором месте после пшеницы, риса и кукурузы как по площади мирового земледелия, так и по значимости. Выращивание картофеля является одной из важнейших отраслей сельского хозяйства. Картофель – основная пища, которую наш народ любит есть круглый год, а его клубни содержат необходимые человеческому организму питательные вещества – крахмал, белок, сахар, клетчатку, различные витамины и минеральные элементы. Из картофеля готовят более 500 блюд, он считается вторым хлебом.Potatoes are in the second place after wheat, rice and corn in terms of area of ​​world agriculture, and in terms of importance. Growing potatoes is one of the most important branches of agriculture. Potatoes are the main food that our people love to eat all year round, and its tubers contain nutrients necessary for the human body - starch, protein, sugar, fiber, various vitamins, and mineral elements. More than 500 dishes are prepared from potatoes, and it is considered the second bread.