TURLI CHIGIT EKISH MUDDATLARIGA BOG‘LIQ HOLDA G‘O‘ZA NAVLARI, CHIGITINING UNIB CHIQISHI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Paxta muhim qishloq xoʻjaligi ekinlaridan boʻlib, toʻqimachilik va boshqa mahsulotlar ishlab chiqarishda foydalaniladi. Uni etishtirishning muvaffaqiyati ko'p jihatdan navni to'g'ri tanlash va urug'larni ekish vaqtiga bog'liq. Ushbu maqolada biz ekish vaqti va chigitning unib chiqish xususiyatlariga qarab g'o'zaning asosiy navlarini ko'rib chiqamiz.