KALAMUSHLARDA CHAQIRILGAN TERMIK KUYISHNING PATOGENEZI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Kuyish - bu to'qimalarning yaxlitligini jiddiy buzilishi, bu tananing asosiy funktsiyalarining pasayishiga, nogironlik va o'limga olib kelishi mumkin. Kuyish asosan issiqlik, sovuq, elektr toki, ionlashtiruvchi nurlanish va ba'zi kimyoviy moddalar ta'sirida to'qimalarning shikastlanishi hisoblanadi. Zarar darajasi ta'sir etuvchi omil turiga, uning kuchiga va ta'sir qilish muddatiga bog'liq.