ГЕНДЕР ТЕНГЛИКНИ ТАЪМИНЛАШГА ЗИД КЕЛУВЧИ БАЪЗИ АҚИДАЛАР (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Кўпгина мамлакатларда аёллар ҳуқуқларини ҳимоя қилиш бўйича адвокатлар ва бошқа мутахассисларнинг фикрича, ҳуқуқни ҳимоя қилиш органларига маълумот етиб келмайдиган, яъни жиноят содир бўлганлиги ҳақида хабар берилмайдиган жиноятлар орасида гендерли ва оилавий зўравонлик биринчи ўринни эгаллар экан