O'ZBEKISTON ARABLARINING ETNIK-MADANIYATIDAGI O'ZGARISHLAR (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Maqolada O’zbekiston arablarining etnik-madaniy va diniy hayotining o'ziga xosligi o’rganiladi. O’zbekiston Respublikasi ko’p millatli davlat bo’lib, mamlakatda 130 millat va 16 dan ortiq turli diniy konfessiyalarga ega. O’zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasida mustahkamlangan din fuqarolarining huquq va erkinliklarini amalga oshirishga, diniy ta’lim erkinligini ta’minlashga, xayriya tadbirlarini o’tkazishga, tashriflarni tashkil etishga, barcha dinlar vakillarining hamkorligi va tinch-totuv yashashiga, shuningdek qonun oldida tenglikni mustahkamlashga alohida e'tibor qaratilmoqda.The article explores the specificity of the ethno-cultural and religious life of the Arabs of Uzbekistan. The Republic of Uzbekistan is a multi-ethnic state with 130 nationalities and more than 16 different religious denominations in the country. Special attention is paid to the implementation of the rights and freedoms of citizens of the religion enshrined in the Constitution of the Republic of Uzbekistan, ensuring freedom of religious education, holding charitable events, organizing visits, cooperation and peaceful coexistence of representatives of all religions, as well as strengthening equality before the law.В статье исследуется специфика этнокультурной и религиозной жизни арабов Узбекистана. Республика Узбекистан - многонациональное государство, насчитывающее в стране 130 национальностей и более 16 различных религиозных конфессий. Особое внимание уделяется реализации прав и свобод граждан, исповедующих религию, закрепленную в Конституции Республики Узбекистан, обеспечению свободы религиозного образования, проведению благотворительных мероприятий, организации визитов, сотрудничеству и мирному сосуществованию представителей всех религий, а также укреплению равенства перед законом.