TERMODINAMIKA VA STATISTIK FIZIKA FANI ASOSLARI. FAN BILAN BOG’LIQ BO’LGAN MUAMMOLARGA QARSHI YECHIMLAR (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Termodinamika va statistik fizika moddaning fizik xossalarini o'rganishda muhim ahamiyat kasb etib, materiyaning issiqlik harakat formasini o'rganadi. Ularning asosiy mazmuni issiqlik muvozanat holatda bo'lgan ko‘p sondagi zarralardan tashkil topgan makroskopik sistemada issiqlik harakat qonuniyatlari va unda o'tayotgan jarayonlarni, eng avvalo termodinamik metod, so‘ng esa statistik metod yordamida o’rganishdan iborat.