XUDОYBЕRDI TO‘ХTАBОYЕVNING “SHIRIN QОVUNLАR MАMLАKАTI” RОMАNIDА FАNTАSTIK ОLАM TАSVIRI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Maqolada o‘zbek yozuvchisi Xudоybеrdi To‘хtаbоyеvning “Shirin qоvunlаr mаmlаkаti” rоmаnidа fаntаstik оlаm tаsvirini yaratish jarayonida ertak va afsonalardagi arxetip obrazlar va syujetlardan foydalanishda yozuvchi mahorati ochib berilgan.В статье раскрывается мастерство узбекского писателя Худойберди Тохтабоева в использовании архетипических образов и сюжетов из сказок и легенд в процессе создания фантастического образа мира в романе «Страна сладких дынь».The article reveals the skill of the Uzbek writer Khudoyberdi Tokhtaboyev in using archetypal images and plots from fairy tales and legends in the process of creating a fantastic world image in the novel "The Land of Sweet Melons".