O`zbekiston va Xitoy davlatlariningBir makon, bir yo`l loyihasi doirasidagi savdo-iqtisodiy aloqalari (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Maqolada O’zbekiston Respublikasining Xitoy Xalq Respublikasi bilan “Bir makon, bir yo’l loyihasi” doirasidagi savdo-iqtisodiy aloqalari to`g`risida so`z yuritiladi. O`zbekiston va Xitoy davlatlari o`rtasidagi savdo-iqtisodiy aloqalar uzoq tarixga ega. Buyuk Ipak yo`li ulkan hududlar orasida savdo-sotiq, balki madaniy-ma’naviy qadriyatlar rivojida ,davlatlar orasida axborotlar almashinuvida ham muhim vazifani bajargan. Bugun bu yolning qayta tiklanishi deb baholanayotgan “Bir makon, bir yo’l” loyihasi iqtisodiy hamkorlikni yanada kengaytirish, savdo va investitsiya sohalarida qulay sharoitlar yaratish, transport va kommunikatsiya infratuzilmasini rivojlantirish, qishloq xo’jaligi, turizm, ta’lim, madaniyat sohalarida hamkorlik salohiyatini oshirishda muhim o’rin tutadi.