ОЛИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИДА ТЬЮТОРЛИК ФАОЛИЯТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ УСУЛЛАРИ ВА ВОСИТАЛАРИ (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ушбу моқолада олий таълим тизимида таълим ва тарбия жараёнини самарали ташкил этишда таълим муассасаси ва талабалар ўртасидаги муносабатларни мустаҳкамлаш, талабаларнинг муассасаси ҳаёти ва таълим жараёнига мослашишига кўмаклашиш, уларга услубий, ижтимоий ва психологик ёрдам кўрсатиш ва талабаларда танлаган касбига йўналтиришда кумаклашишни ўз олдига мақсад қилган тьюторлик фаолиятида талабаларни илмий фаолият олиб боришида устоз ва тьюторнинг ёрдами ёритиб берилган. This article aims to strengthen the relationship between the educational institution and students in the effective organization of the educational process in the higher education system, to assist students in adapting to the life of the institution and the educational process, to provide them with methodological, social and psychological assistance. the assistance of the teacher and tutor in carrying out scientific activity is highlighted.