FRAKTALLAR ASOSIDA OʻZ-OʻZIGA OʻXSHASH TUZILISHLARNI GEOMETRIK MODELLASHTIRISH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu ishning asosiy maqsadi fraktallarning o‘lchamlari, asosiy sinflarini o‘rganish, fraktallarning tenglamalarini qurish, fraktallarni chizishning qulay foydalanuvchi interfeysiga ega dasturiy ta’minoti ishlab chiqishОсновной целью данной работы является исследование размерностей и основных классов фракталов, построение уравнений фракталов, разработка программного обеспечения с удобным пользовательским интерфейсом для рисования фракталов. The main goal of this work is to study the dimensions and basic classes of fractals, to construct fractal equations, to develop software with a convenient user interface for drawing fractals.