Bo’lajak tarbiyachilarning intelektual saloxiyatini shakllantirishda klasterli yondashuv asosida optimallashtirish metodikasi. (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada bo’lajak tarbiyachilarning intelektual saloxiyatini shaklantirishda klasterli yondashuvlar yoritib berilgan bo’lib bo’lajak tarbiyachilarda kommunikativ ko’nikmalarni shakllantirishning ahamiyatli yo’llari haqida ma‘lumotlar berilgan. Shuningdek, tarbiyachilarda intelektual ko’nikmalarini shakllantirish va rivojlantirishga yordam beruvchi kommunikativ treninglardan namunalar keltirilgan. Bugungi kun jamiyatimizda ayniqsa tarbiyachilarni o‘qitish kundan kun rivojlanib bormoqda. Tarbiyachilarni o‘qitish protsessida ta’lim metodlari mexanizmi muhim rol o‘ynaydi. Samarali metod kompetentlarini dars mashg‘ulotlari davomida qo‘llash bu har bir professor-o‘qituvchining o‘z kasbiga bo‘lgan intelektual yondashish va izlanish mahsuli sifatida baholanadi. Zamonaviy pedagogik texnalogiyalarning funksional serunumligi tilni o‘qitish jarayonidagi integratsional bog‘lanish protsessini mukammalashtiradi.