O’QUVCHILARNING MA'NAVIY IMMUNOLOGIK TARBIYASINI SHAKLLANTIRISHNING MAZMUNI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqola taʼlim tizimida oʻquvchilarning intellektual salohiyatini rivojlantirishda taʼlim texnologiyasining ahamiyati toʻgʻrisida fikrlar bayon etilgan. Dars jarayonida taʼlim texnologiyalarini qoʻllash natijasida oʻquvchilarning intellektual salohiyati va ilmiy-nazariy bilimi yanada mustahkamlanadi. Shuning bilan birgalikda, taʼlimda axborot va kommunikatsiya texnologiyalar va zamonaviy pedagogik texnologiyalarni yanada boyitish, takomillashtirishga olib keladi. This article discusses the importance of intelligent technologies in the development of the intellectual potential of students in the education system. The use of smart technology in the classroom further enhances the intellectual potential and scientific and theoretical knowledge of the students. At the same time, the introduction of information and communication technologies and modern pedagogical technologies in education will lead to further enrichment and improvement of education.