Ta’lim tizimini rivojlantirishda sun’iy intellektning roli (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Hozirgi kunda biz sun’iy intellektni jamiyatning ko‘plab sohalarida uchratishimiz mumkin. Sun’iy intellektning ta’siri kundan kunga ortib bormoqda. Sun’iy intellektdan foydalanish, jumladan, ta’lim sohasida ham o‘sib bormoqda. Sun’iy intellekt - bu fanning bir qismi bo‘lib, u inson aqli jarayonlari tomonidan mashinalar, ayniqsa kompyuter tizimlari tomonidan yaratilgan. AIning asosiy maqsadi odamlarning mashinalar bilan o‘zaro ta’sirini yumshatishdir, chunki unga aqlli tizim, inson tilini qayta ishlash, nutqni aniqlash va mashinani ko‘rish orqali kirish mumkin. Dunyo bo‘ylab AIga talab ortib bormoqda. Ko‘chmas mulk yoki raqamli marketing bo‘ladimi, AI har bir sohani inqilob qildi va ta’lim sohasi bundan mustasno emas”.“Nowadays, we can come across artificial intelligence in many areas of society. The influence of artificial intelligence is growing day by day. The usage of artificial intelligence is growing, including in the field of education sphere. Artificial Intelligence is a part of science that is created by human intelligence processes by machines, especially computer systems. The main objective of AI is to smoothen the interactions of humans with machines, as it is accessed by the smart system, human language processing, speech recognition, and machine vision. The demand for AI is increasing globally. Whether it’s real-estate or digital marketing, AI has revolutionized every sector and the education sector is not an exception”.