BADIIY TAFAKKUR VA LIRIK PSIXOLOGIZM UYG‘UNLIGI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Maqolada mazkur kategoriyaga nisbatan turli shakldagi terminlar qo‘llangani e’tiborga molik. Xususan, o‘zbek adabiyotshunosligida mazkur kategoriyaning “insonning badiiy konsepsiyasi”, “shaxs konsepsiyasi”, “inson konsepsiyasi” kabi turli shakldagi terminlarini uchratish mumkin. Zamonaviy o‘zbek she’riyati mumtoz va yangi o‘zbek she’riyatining eng yaxshi an’analarini davom ettirgani holda jahon adabiyoti buloqlaridan ham suv ichyapti.It is noteworthy that the article uses terms of different forms in relation to this category. In particular, in Uzbek literary studies, one can find various terms of this category, such as "artistic concept of a person", "personal concept", "human concept". Modern Uzbek poetry continues the best traditions of classic and new Uzbek poetry, drinking water from the springs of world literature.