БАНКЛАРДА ЛИКВИДЛИЛИК РИСКИНИ БОШҚАРИШДА БАНК РЕСУРСЛАРИДАН ОПТИМАЛ ФОЙДАЛАНИШ ИМКОНИЯТЛАРИ (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ўзбекистон Республикаси банк тизими охирги йилларда жаҳон ва халқаро амалиётда бўлаётган салбий ҳолатларга ва улардан кўрилиши мумкин бўлган йўқотишларга муносиб тарзда жавоб бермоқда. Банк тизими ва тижорат банклари молиявий барқарорлиги доимий тарзда назорат қилиб борилмоқда, қўшимча талаблар ва мажбуриятлар жорий этилмоқда. Мазкур қилинаётган комплекс ишлар ўз ижобий натижаларини кўрсатмоқда. Хусусан, банк тизимининг молиявий барқарорлик кўрсаткичлари ҳамда банкларнинг молиявий ҳолати Банк назорати бўйича халқаро Базель қўмитасининг Базел III минимал талабларидан доимий равишда юқори бўлмоқда. Шунингдек, ликвидликни қоплаш коэффициенти (LCR) минимал талабга (100 фоиз) нисбатан юқори даражада шаклланди.