MASOFAVIY MALAKA OSHIRISHDA KOMPYUTER TEXNOLOGIYALARINING О‘RNI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Zamonaviy axborot va kompyuter texnologiyalari, internet tizimi, raqamli va keng formatli telekommunikatsiyalar bugungi kunda masofali malaka oshirish ta’lim shaklining ham asosini tashkil etadi. Bu jarayonda butun faoliyat axborot masalasiga qaratiladi. Ixtiyoriy jarayonni tо‘liq о‘rganishda, u tо‘g‘risida tо‘plangan ma’lumotlar hajmi, ma’lumotlarning о‘zaro bog‘liqligi darajasi shunchalik murakkab bо‘ladiki, ularni biror vosita yordamisiz tо‘liq qayta ishlash amalda mumkin emas.