FIZIKA FANINI MASOFADAN O`QITISHNI TAKOMILLASHTIRISHGA OID (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqola fizika fanini o`qitishda modulli texnologiyadan foydalangan holda masofadan o`qitishga bag`ishlangan bo`lib, bunda modulli texnologiyaning afzalliklari va kamchiliklari sanab o`tilgan, jumladan, eng avvalo, har bir o`quvchi bilan individual ishlash imkoniyatining mavjudligi, mustaqil ta`lim asosiy rolni o`ynashi, o`qituvchi tomonidan berilgan topshiriqlar o`quvchilar tomonidan, ishga ijodiy yondashgan holda, topshiriqlarni o`zi mustaqil bajarashi, kompyuter texnologiyasidan va internet tizimidan unumli foydalanishga o`rganishi, fizik jarayonlarni kompyuter monitorida kuzatish hamda laboratoriya ishlarini bajarishda virtual tajribalardan va virtual laboratoriya ishlari imkoniyatlaridan foydalanishga ko`nikma hosil qilishi va boshqa muhim masalalar ustida mulohazalar yuritilgan.Данная статья посвящена дистанционному обучению с использованием модульной технологии обучения при преподавании физики, в которой перечислены преимущества и недостатки модульной технологии, в том числе, в первую очередь, с каждым студентом индивидуально. Ключевую роль играет умение работать самостоятельно Задания, данные преподавателем, позволяют ученикам самостоятельно выполнять задания, творчески подходить к работе, научиться эффективно использовать компьютерные технологии и Интернет, физические процессы, умение наблюдать на мониторе компьютера и использовать виртуальные эксперименты и виртуальные лабораторные работы при выполнении лабораторных работ и другие важные вопросы.This article is devoted to distance learning using distance learning technology in the teaching of physics, which lists the advantages and disadvantages of modular technology, including, first of all, with each student individually. Ability to work, independent learning plays a key role, assignments given by the teacher allow students to perform tasks independently, creatively approach to work, learn to effectively use computer technology and the Internet, physical processes the ability to use virtual experiments and virtual laboratory work in computer monitoring and laboratory work, and other important issues.