EFIR MOYLARI VA ULARNI TIBBIYOTDA QO`LLANILISHI (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Bizga ma’lumki o’simliklar dunyosi turli hil organik moddalardan iborat. Bu moddalar o’simliklarning o’sish jarayonida ma’lum vazifani bajaradi. O’simliklardan esa xalq ho’jaligining turli sohalarida keng qo’llanilib kelinmoqda. Jumladan: oziqovqat sanoatida, qurilishda, qurilish materiallari ishlab chiqarishda, tabobatda dorivor preparatlar sifatida qo’llaniladi.