MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARIDA AQLIY TARBIYA BERISHNI TAKOMILLASHTIRISH (Ta'limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Bolalarni bilimlami egallab olishlari ularni aqliy faolligini rivojlantirish, aqliy malaka va ko‘nikma egallab olishlari, ularning maktabda muvaffaqiyatli o‘qishlari uchun bo‘lajak mehnat faoliyatiga tayyorlanishda manba bo‘lib xizmat qiladi. Bolalarni maktabga tayyorlashda aqliy tarbiyaning о‘rni katta. Bilimlar zaxirasini kengaytirish aqliy faollikni va mustaqillikni rivojlantirish, maktabda yaxshi o‘qish, keyingi mehnat faoliyatiga tayyorlanishning muhim shartidir